A1.2
Seviyeyi değiştir

Red Pandas — Kırmızı Pandalar
Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.
A1.2 Seviye
30 Cümle
4 Dakika
Memeli
Metinde Geçen Temel Kelimeler
valley — vadi
bamboo — bambu
shoot — sürgün
insect — böcek
energy — enerji
adult — yetişkin
weigh — ağırlığında olmak
active — hareketli
blind — kör
nest — yuva
cub — yavru
wrist — bilek
thumb — başparmak
claw — pençe
balance — denge
thick — kalın
fur — tüy
hold — tutmak
climb — tırmanmak
save — biriktirmek, tasarruf etmek
Hızlı Bilgiler — Quick Facts
HabitatYaşam Alanı
Mountain forestDağ ormanı
LocationNerede Yaşar
China, Nepal, IndiaÇin, Nepal, Hindistan
DietBeslenme
Mostly bambooÇoğunlukla bambu
LifespanÖmür
8-10 years8-10 yıl (doğada)
WeightAğırlık
3-6 kg3-6 kilogram
SizeBoy
50-64 cm50-64 santim (kuyruk hariç)
Red Pandas
Kırmızı Pandalar
Red pandas live in the mountains of Asia.
Kırmızı pandalar Asya'nın dağlarında yaşar.
You can find them in China, Nepal and India.
Onları Çin'de, Nepal'de ve Hindistan'da bulabilirsiniz.
The forests are cooler than the valleys.
Ormanlar vadilerden daha serindir.
Bamboo grows under the tall trees there.
Orada bambu, uzun ağaçların altında yetişir.
Red pandas live in trees most of the time.
Kırmızı pandalar zamanlarının çoğunu ağaçlarda geçirir.
A red panda is about sixty centimeters long.
Bir kırmızı panda yaklaşık altmış santim uzunluğundadır.
Its tail is almost as long as its body.
Kuyruğu neredeyse vücudu kadar uzundur.
An adult weighs about three to six kilograms.
Yetişkin bir kırmızı panda yaklaşık üç ila altı kilo gelir.
A giant panda is much bigger than a red panda.
Bir dev panda, kırmızı pandadan çok daha büyüktür.
Red pandas have thick red-brown fur and white face marks.
Kırmızı pandaların kalın, kızıl kahverengi tüyleri ve yüzlerinde beyaz işaretler vardır.
Red pandas eat mostly bamboo leaves and young shoots.
Kırmızı pandalar çoğunlukla bambu yaprağı ve körpe sürgün yer.
They also eat fruit, eggs and sometimes insects.
Meyve, yumurta ve bazen böcek de yerler.
Bamboo does not give them much energy.
Bambu onlara pek fazla enerji vermez.
So they eat for many hours every day.
Bu yüzden her gün saatlerce yemek yerler.
They often sit and eat with their front paws.
Çoğu zaman oturup ön patileriyle yemek yerler.
They are most active in the early morning and evening.
En çok sabah erken saatlerde ve akşamları hareketlidirler.
In the morning, they look for food.
Sabahları yiyecek ararlar.
During the day, they usually sleep in trees.
Gündüzleri genellikle ağaçlarda uyurlar.
At night, they sometimes look for food again.
Geceleri bazen yeniden yiyecek ararlar.
In winter, they move less to save energy.
Kışın enerji tasarrufu için daha az hareket ederler.
Red pandas usually have cubs in summer.
Kırmızı pandalar genellikle yazın yavru doğurur.
A mother has one to four cubs.
Bir anne bir ila dört yavru doğurur.
A new cub weighs about one hundred grams.
Yeni doğmuş bir yavru yaklaşık yüz gram gelir.
Cubs can't see, so they stay in the nest.
Yavrular göremez, bu yüzden yuvada kalırlar.
Young pandas stay with their mother for about a year.
Genç pandalar annesiyle yaklaşık bir yıl birlikte kalır.
Red pandas have a special wrist bone like a thumb.
Kırmızı pandaların bir başparmağa benzeyen özel bir bilek kemiği vardır.
It helps them hold bamboo.
Bu kemik bambuyu tutmalarına yardım eder.
Their sharp claws help them climb trees.
Keskin pençeleri ağaca tırmanmalarına yardım eder.
They can climb down trees head first.
Ağaçlardan baş aşağı inebilirler.
Their long tails help them balance.
Uzun kuyrukları dengelerini korumalarına yardım eder.
Bu Metni İndirin
Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.
Anlama Soruları — Comprehension Questions
1. When do red pandas usually have cubs?
2. Why do red pandas eat for many hours every day?
3. How much does an adult red panda weigh?
4. What helps red pandas hold bamboo?
5. How long do young pandas stay with their mother?
İlk Denemede Doğru

