İçeriğe geç

(A1.1) Red Pandas

A1.1
Seviyeyi değiştir
Sayın Velimiz,

Kaldığınız yerden devam etmek için giriş yapıp kayıt olabilirsiniz.

İyi okumalar ve başarılar dileriz.

Elmadil — Edildikçe Kızarır

Red Pandas — Kırmızı Pandalar

Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.

A1.1 Seviye 24 Cümle 3 Dakika Memeli

Metinde Geçen Temel Kelimeler

red panda — kırmızı panda
mountain — dağ
forest — orman
bamboo — bambu
leaf — yaprak
fruit — meyve
fur — tüy
tail — kuyruk
warm — sıcak
alone — tek başına
nest — yuva
cub — yavru
climber — tırmanıcı
born — doğmuş
mark — işaret
soft — yumuşak

Hızlı Bilgiler — Quick Facts

HabitatYaşam Alanı
Mountain forestDağ ormanı
LocationNerede Yaşar
China, NepalÇin, Nepal
DietBeslenme
Mostly bambooÇoğunlukla bambu
LifespanÖmür
8-10 years8-10 yıl
WeightAğırlık
3-6 kg3-6 kilogram
BabyYavrusu
CubYavru kırmızı panda

Red Pandas

Kırmızı Pandalar

Red pandas live in Asia.
Kırmızı pandalar Asya'da yaşar.
They live in the mountains.
Dağlarda yaşarlar.
They live in China and Nepal.
Çin'de ve Nepal'de yaşarlar.
The forests are cool and wet.
Ormanlar serin ve nemlidir.
Bamboo grows in these forests.
Bu ormanlarda bambu yetişir.
They are about as big as cats.
Yaklaşık kedi büyüklüğündedirler.
They have thick red-brown fur.
Kalın, kızıl kahverengi tüyleri vardır.
Their faces have white marks.
Yüzlerinde beyaz işaretler vardır.
They have long and soft tails.
Uzun ve yumuşak kuyrukları vardır.
The tails keep them warm.
Kuyrukları onları sıcak tutar.
Red pandas eat mostly bamboo.
Kırmızı pandalar çoğunlukla bambu yer.
They like the soft, young leaves.
Yumuşak, körpe yaprakları severler.
They also eat fruit and eggs.
Meyve ve yumurta da yerler.
Sometimes they eat insects too.
Bazen böcek de yerler.
They eat a lot of bamboo.
Çok fazla bambu yerler.
Most red pandas live alone.
Çoğu kırmızı panda tek başına yaşar.
They sleep in trees in the day.
Gündüzleri ağaçlarda uyurlar.
They are very good climbers.
Çok iyi tırmanıcılardır.
Red pandas are not bears.
Kırmızı pandalar ayı değildir.
Baby red pandas are called cubs.
Yavru kırmızı pandalara "cub" (yavru) denir.
A mother has one to four cubs.
Bir anne bir ila dört yavru doğurur.
The nest is in a tree.
Yuva bir ağaçtadır.
Cubs can't see at birth.
Yavrular doğduklarında göremez.
Cubs stay with their mother.
Yavrular annesiyle birlikte kalır.

Bu Metni İndirin

Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.

Anlama Soruları — Comprehension Questions

1. How many cubs can a mother have?
2. Who are very good climbers?
3. What do red pandas eat mostly?
4. Where do red pandas sleep in the day?
5. What can't cubs do at birth?
İlk Denemede Doğru

Bu hikâyeyi diğer seviyelerde oku

Aynı seviyede sonraki hikâye: Horses →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2026 Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu — Tüm hakları saklıdır.
Hemen Ara