A1.2
Seviyeyi değiştir

Giant Panda — Panda
Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.
A1.2 Seviye
30 Cümle
5 Dakika
Memeli
Metinde Geçen Temel Kelimeler
giant — dev, kocaman
bamboo — bambu
forest — orman
wet — nemli, ıslak
weigh — ağırlığında olmak
heavy — ağır
energy — enerji
noon — öğle vakti
rest — dinlenmek
hibernate — kış uykusuna yatmak
newborn — yeni doğmuş
cub — yavru
mother — anne
paw — pati
thumb — başparmak
climb — tırmanmak
swimmer — yüzücü
sound — ses
bleat — melemek
honk — kornaya benzer ses çıkarmak
Hızlı Bilgiler — Quick Facts
HabitatYaşam Alanı
Bamboo forestBambu ormanı
LocationNerede Yaşar
Central ChinaOrta Çin
DietBeslenme
Mostly bambooÇoğunlukla bambu
LifespanÖmür
15-20 years15-20 yıl (doğada)
WeightAğırlık
70-125 kg70-125 kilogram
Eating TimeYemek Süresi
10-16 hours a dayGünde 10-16 saat
Giant Panda
Panda
The giant panda lives in the mountains of China.
Dev panda, Çin'in dağlarında yaşar.
It lives in cool, wet bamboo forests.
Serin ve nemli bambu ormanlarında yaşar.
These forests are high above the sea.
Bu ormanlar deniz seviyesinden çok yüksektedir.
Pandas live in Sichuan, Shaanxi and Gansu.
Pandalar Sişuan, Şensi ve Gansu bölgelerinde yaşar.
They live there because bamboo grows well.
Orada yaşarlar, çünkü bambu orada iyi büyür.
The giant panda is black and white.
Dev panda siyah beyazdır.
It has black ears, black eyes and black legs.
Kulakları, gözleri ve bacakları siyahtır.
An adult panda is about 1.5 meters long.
Yetişkin bir panda yaklaşık 1,5 metre uzunluğundadır.
A male panda is heavier than a female.
Erkek panda, dişiden daha ağırdır.
A male can weigh up to 125 kilograms.
Bir erkek panda 125 kiloya kadar ağırlığa ulaşabilir.
Pandas eat mostly bamboo.
Pandalar çoğunlukla bambu yer.
Bamboo has little energy, so pandas eat a lot.
Bambuda az enerji vardır, bu yüzden pandalar çok yer.
They often eat for ten to sixteen hours a day.
Genellikle günde on ila on altı saat boyunca yemek yerler.
A panda eats about 12 to 38 kilograms every day.
Bir panda her gün yaklaşık 12 ila 38 kilo bambu yer.
Pandas sometimes eat fruit or small animals.
Pandalar bazen meyve veya küçük hayvanlar da yer.
In the morning, a panda usually eats bamboo.
Sabahları panda genellikle bambu yer.
At noon, it often rests under a tree.
Öğle vakti çoğu zaman bir ağacın altında dinlenir.
In the afternoon, it eats again.
Öğleden sonra tekrar yemek yer.
At night, it sometimes sleeps for a few hours.
Geceleri bazen birkaç saat uyur.
It never hibernates in winter.
Kışın asla kış uykusuna yatmaz.
A baby panda is called a cub.
Yavru pandaya "cub" denir.
A newborn cub is very small and pink.
Yeni doğmuş bir yavru çok küçük ve pembedir.
It weighs only about 100 grams.
Sadece yaklaşık 100 gram ağırlığındadır.
Its eyes are closed, so it cannot see.
Gözleri kapalıdır, bu yüzden göremez.
The cub stays with its mother for about two years.
Yavru, yaklaşık iki yıl boyunca annesinin yanında kalır.
Pandas have a special thumb-like bone on each paw.
Pandaların her patasında başparmağa benzeyen özel bir kemik vardır.
They use it to hold bamboo.
Onu bambuyu tutmak için kullanırlar.
Pandas can climb trees very well.
Pandalar ağaçlara çok iyi tırmanabilir.
Pandas are also good swimmers.
Pandalar aynı zamanda iyi yüzücülerdir.
Pandas make sounds like bleats and honks.
Pandalar melemeye ve kornaya benzeyen sesler çıkarır.
Bu Metni İndirin
Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.
Anlama Soruları — Comprehension Questions
1. Where does the giant panda live?
2. Why do pandas eat a lot?
3. How many hours a day do pandas often eat?
4. When does a panda often rest under a tree?
5. How much does a newborn cub weigh?
İlk Denemede Doğru

