İçeriğe geç

(A1.1) Pandas

A1.1
Seviyeyi değiştir
Sayın Velimiz,

Kaldığınız yerden devam etmek için giriş yapıp kayıt olabilirsiniz.

İyi okumalar ve başarılar dileriz.

Elmadil — Edildikçe Kızarır

Panda — Panda

Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.

A1.1 Seviye 25 Cümle 4 Dakika Memeli

Metinde Geçen Temel Kelimeler

bear — ayı
mountain — dağ
forest — orman
bamboo — bambu
weather — hava durumu
round — yuvarlak
heavy — ağır
paws — patiler
teeth — dişler
alone — yalnız
climb — tırmanmak
swim — yüzmek
cub — yavru
mother — anne
newborn — yeni doğmuş
fur — tüy (hayvan tüyü)

Hızlı Bilgiler — Quick Facts

HabitatYaşam Alanı
Mountain forestDağ ormanı
LocationNerede Yaşar
Central ChinaOrta Çin
DietBeslenme
BambooBambu
LifespanÖmür
15-20 years15-20 yıl (doğada)
WeightAğırlık
70-120 kg70-120 kilogram
BabyYavrusu
CubYavru panda

Panda

Panda

The giant panda is a bear.
Dev panda bir ayıdır.
It lives in central China.
Orta Çin'de yaşar.
It lives in mountain forests.
Dağlık ormanlarda yaşar.
The forests have a lot of bamboo.
Bu ormanlarda çok bambu vardır.
The weather there is cool and wet.
Oranın havası serin ve nemlidir.
It is black and white.
Siyah beyazdır.
It has a big, round head.
Büyük, yuvarlak bir kafası vardır.
It has black ears and black legs.
Kulakları ve bacakları siyahtır.
An adult panda is big and heavy.
Yetişkin bir panda iri ve ağırdır.
It weighs about 100 kilograms.
Yaklaşık 100 kilogram ağırlığındadır.
The panda eats mostly bamboo.
Panda çoğunlukla bambu yer.
It eats about twelve hours a day.
Günde yaklaşık on iki saat boyunca yemek yer.
It has strong teeth and strong jaws.
Güçlü dişleri ve güçlü çeneleri vardır.
It holds bamboo with its paws.
Bambuyu patileriyle tutar.
It does not eat much meat.
Çok fazla et yemez.
Pandas usually live alone.
Pandalar genellikle yalnız yaşar.
They do not live in groups.
Gruplar halinde yaşamazlar.
A panda can climb trees.
Panda ağaçlara tırmanabilir.
It can also swim well.
Ayrıca iyi yüzebilir.
It does not sleep all winter.
Kış uykusuna yatmaz.
A baby panda is a cub.
Yavru pandaya "cub" denir.
A newborn cub is very small.
Yeni doğmuş bir yavru çok küçüktür.
It is pink and has little fur.
Pembedir ve çok az tüyü vardır.
The cub stays with its mother.
Yavru annesinin yanında kalır.
It stays for about two years.
Yaklaşık iki yıl boyunca onunla kalır.

Bu Metni İndirin

Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.

Anlama Soruları — Comprehension Questions

1. Where does the giant panda live?
2. How many hours a day does the panda eat?
3. How do pandas usually live?
4. Who stays with the cub?
5. How many years does the cub stay with its mother?
İlk Denemede Doğru

Bu hikâyeyi diğer seviyelerde oku

Aynı seviyede sonraki hikâye: Tigers →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2026 Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu — Tüm hakları saklıdır.
Hemen Ara