A1.2
Seviyeyi değiştir

Giraffe — Zürafa
Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.
A1.2 Seviye
28 Cümle
4 Dakika
Memeli
Metinde Geçen Temel Kelimeler
giraffe — zürafa
savanna — savan (otlak)
grassland — çayır, otlak
woodland — ormanlık alan
tall — uzun boylu
heavy — ağır
neck — boyun
spots — benekler
acacia — akasya
tongue — dil
leaves — yapraklar
shade — gölge
rest — dinlenmek
calf — yavru zürafa
newborn — yeni doğmuş
pregnant — hamile
kick — tekme
eyesight — görme gücü
danger — tehlike
pattern — desen
Hızlı Bilgiler — Quick Facts
HabitatYaşam Alanı
SavannaSavan
LocationNerede Yaşar
AfricaAfrika
DietBeslenme
LeavesYaprak
LifespanÖmür
20-25 years20-25 yıl
HeightBoy
4.3-5.7 m4,3-5,7 metre
SpeedHız
60 km/hSaatte 60 km
Giraffe
Zürafa
Giraffes live in Africa, south of the Sahara Desert.
Zürafalar Afrika'da, Sahra Çölü'nün güneyinde yaşar.
They live in savannas, grasslands and open woodlands.
Savanlarda, otlaklarda ve açık ormanlık alanlarda yaşarlar.
These places are often hot, with long dry seasons.
Buralar çoğunlukla sıcaktır ve kurak mevsimleri uzundur.
Giraffes often live in Kenya, Tanzania and Namibia.
Zürafalar sıklıkla Kenya, Tanzanya ve Namibya'da yaşar.
Giraffes are the tallest land animals in the world.
Zürafalar dünyanın en uzun boylu kara hayvanlarıdır.
A male can be about five meters tall.
Bir erkek zürafa yaklaşık beş metre boyunda olabilir.
A male also weighs about 1,200 kilograms.
Erkek zürafa ayrıca yaklaşık 1.200 kilogram ağırlığındadır.
A giraffe is taller than an elephant, but lighter.
Zürafa filden daha uzundur ama daha hafiftir.
The long neck has only seven bones.
Uzun boynunda yalnızca yedi kemik vardır.
Giraffes never eat meat.
Zürafalar asla et yemez.
They eat leaves, flowers and fruit, especially from acacia trees.
Yaprak, çiçek ve meyve yerler; özellikle de akasya ağaçlarından.
Their tongues are about fifty centimeters long.
Dilleri yaklaşık elli santimetre uzunluğundadır.
A giraffe eats about thirty kilograms of food every day.
Bir zürafa her gün yaklaşık otuz kilogram yiyecek yer.
Giraffes don't need water every day because leaves contain water.
Zürafaların her gün su içmesi gerekmez, çünkü yapraklar su içerir.
In the morning and evening, giraffes eat a lot.
Zürafalar sabah ve akşam çok yer.
At noon, they often rest in the shade.
Öğle vakti genellikle gölgede dinlenirler.
While resting, they chew their food again.
Dinlenirken yiyeceklerini bir kez daha çiğnerler.
At night, giraffes sleep very little, often standing up.
Geceleri çok az uyurlar, çoğu zaman da ayakta dururlar.
A mother is pregnant for about fifteen months.
Anne zürafa yaklaşık on beş ay hamile kalır.
The mother usually has only one calf.
Anne genellikle yalnızca bir yavru doğurur.
A newborn calf is almost two meters tall.
Yeni doğan yavru neredeyse iki metre boyundadır.
The calf can stand within about an hour.
Yavru yaklaşık bir saat içinde ayağa kalkabilir.
In the wild, giraffes live for twenty to twenty-five years.
Doğada zürafalar yirmi ila yirmi beş yıl yaşar.
Giraffes can run up to sixty kilometers per hour.
Zürafalar saatte altmış kilometreye kadar hızla koşabilir.
A giraffe is faster than a person.
Bir zürafa bir insandan daha hızlıdır.
Giraffes have very good eyesight, so they see danger early.
Gözleri çok iyi görür, bu yüzden tehlikeyi erkenden fark ederler.
A strong kick can hurt a lion.
Güçlü bir tekme bir aslana zarar verebilir.
Every giraffe has a different spot pattern.
Her zürafanın benek deseni farklıdır.
Bu Metni İndirin
Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.
Anlama Soruları — Comprehension Questions
1. How tall can a male giraffe be?
2. Why don't giraffes need water every day?
3. When do giraffes often rest in the shade?
4. How long is a mother giraffe pregnant?
5. Which animal is heavier than a giraffe?
İlk Denemede Doğru

