İçeriğe geç

(A1.1) Lions

A1.1
Seviyeyi değiştir
Sayın Velimiz,

Kaldığınız yerden devam etmek için giriş yapıp kayıt olabilirsiniz.

İyi okumalar ve başarılar dileriz.

Elmadil — Edildikçe Kızarır

Lion

Seviyenize uygun İngilizce hayvan metni okuyun. Anlamadığınız cümlelerin yanındaki + butonuna tıklayarak Türkçe çevirisini görebilirsiniz.

A1.1 Seviye 24 Cümle 4 Dakika Memeli

Metinde Geçen Temel Kelimeler

savanna — savan (otlak)
dry — kuru
claws — pençeler
mane — yele
tail — kuyruk
male — erkek
female — dişi
hunt — avlanmak
zebra — zebra
meat — et
group — grup
pride — aslan sürüsü
cub — yavru aslan
roar — kükreme
weigh — ağırlığında olmak
kilogram — kilogram

Hızlı Bilgiler — Quick Facts

HabitatYaşam Alanı
SavannaSavan
LocationNerede Yaşar
Africa, IndiaAfrika, Hindistan
DietBeslenme
MeatEtçil
LifespanÖmür
10-14 years10-14 yıl
WeightAğırlık
120-190 kg120-190 kilogram
BabyYavrusu
CubYavru aslan

Lion

Lions are big wild cats.
Aslanlar büyük yabani kedilerdir.
Most lions live in Africa.
Aslanların çoğu Afrika'da yaşar.
A small group lives in India.
Küçük bir grup Hindistan'da yaşar.
They live on the savanna.
Savanda yaşarlar.
The savanna is hot and dry.
Savan sıcak ve kurudur.
Lions are light brown.
Aslanlar açık kahverengidir.
They have strong legs and sharp claws.
Güçlü bacakları ve keskin pençeleri vardır.
A lion has a long tail.
Aslanın uzun bir kuyruğu vardır.
A male has a big mane.
Erkeğin büyük bir yelesi vardır.
Female lions do not have manes.
Dişi aslanların yelesi yoktur.
Lions eat meat.
Aslanlar et yer.
They eat zebras and other animals.
Zebra ve diğer hayvanları yerler.
Females hunt together at night.
Dişiler geceleri birlikte avlanır.
Lions can run fast, but not far.
Aslanlar hızlı koşabilir ama uzağa koşamaz.
Lions do not eat plants.
Aslanlar bitki yemez.
Lions live in a group.
Aslanlar grup halinde yaşar.
The group is called a pride.
Bu gruba "pride" (aslan sürüsü) denir.
A pride has about fifteen lions.
Bir sürüde yaklaşık on beş aslan bulunur.
Baby lions are called cubs.
Yavru aslanlara "cub" denir.
A mother has two or three cubs.
Anne aslanın iki ya da üç yavrusu olur.
A male weighs about 190 kilograms.
Erkek aslan yaklaşık 190 kilogram ağırlığındadır.
Lions sleep up to twenty hours.
Aslanlar günde yirmi saate kadar uyur.
A lion has a very loud roar.
Aslanın çok gür sesli bir kükremesi vardır.
People can hear it far away.
İnsanlar onu çok uzaktan duyabilir.

Bu Metni İndirin

Metni çevrimdışı okumak, yazdırmak veya sınıfta kullanmak için Word formatında indirin.

Anlama Soruları — Comprehension Questions

1. Where do most lions live?
2. Who has a mane?
3. Who hunts together at night?
4. How many lions does a pride have?
5. How many hours do lions sleep?
İlk Denemede Doğru

Bu hikâyeyi diğer seviyelerde oku

Aynı seviyede sonraki hikâye: Canaries →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2026 Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu — Tüm hakları saklıdır.
Hemen Ara